Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 57 Zam! Cumhurbaşkanı Açıkladı

Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşına Yüzde 57 Zam! Cumhurbaşkanı Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını belirtmişti. Söz konusu açıklamanın ardından emekli ve memur maaşları için hesaplamalar yapılırken, AK...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını belirtmişti. Söz konusu açıklamanın ardından emekli ve memur maaşları için hesaplamalar yapılırken, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilere verilen zammın artırıldığını duyurdu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Ak Parti Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur zammının artırıldığını açıkladı. Maaş zammı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz.” dedi. Yüzde 30 zammın açıklanması ile birlikte, maaş hesapları yeniden yapılmaya başlandı.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli ve memurlara yüzde 30 zam yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 5.500 TL seviyesine çıkarıldığını belirtti. Bu kapsamda, 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına, yaklaşık yüzde 57 zam gelmiş oldu.