Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Zammı Açıklaması

Son Dakika: En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Zammı Açıklaması
Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon rakamları bugün açıkladı. Aralık ayında enflasyon yüzde 1,18 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 olarak belirlendi. Bu kapsamda, enflasyon verilerini açıklanması ile birlikte,...

Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon rakamları bugün açıkladı. Aralık ayında enflasyon yüzde 1,18 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 olarak belirlendi. Bu kapsamda, enflasyon verilerini açıklanması ile birlikte, emekli ve memurların maaşlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı. Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamlarını açıkladı.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 oranında zam yapılacak.

Memur Zammı 2023

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklilerine de yüzde 25 zam yapılacağını belirtti.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı’nda maaş zamlarını açıklamasının ardından, hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da belirlendi. Geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 4.375 TL seviyesine yükselecek.