Son Başvuru Tarihi Verildi! Bakanlık Tarih Vererek Duyurdu

Son Başvuru Tarihi Verildi! Bakanlık Tarih Vererek Duyurdu
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem derinden hissedilirken, depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar başladı. Bu kapsamda, deprem bölgesindeki vatandaşlar için çeşitli açıklamalar yapılıyor. Tarım ve Orman...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem derinden hissedilirken, depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar başladı. Bu kapsamda, deprem bölgesindeki vatandaşlar için çeşitli açıklamalar yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da deprem sonrasında kamuoyuna bilgi verdi.

Ürün Güncelleme Başvuru Tarihi Belli Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ÇKS başvurusunu yapan üreticilerin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihi depremzedeler için 8 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.

Mazot ve Gübre Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destek ödemelerini düzenli olarak çiftçilere iletiyor. Bu kapsamda, mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmalar devam ederken, Bakanlık açıklama yaptı 2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 il için nakit olarak verilecek. Konuya ilişkin yayınlanan duyuruda "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.'' denildi.