Şoke Etti! Altından Daha Değerli Oldu

Şoke Etti! Altından Daha Değerli Oldu
Enerji krizi, Avrupa’nın en büyük sorunu haline geldi. Rusya’nın doğal gazı kesmesi sebebi ile Avrupa'da zor bir kış bekleniyor.Günlük hayatta ve sanayide pek çok tedbir alınan enerji krizi giderek derinleşti. Avrupa ülkelerinde...

Enerji krizi, Avrupa’nın en büyük sorunu haline geldi. Rusya’nın doğal gazı kesmesi sebebi ile Avrupa'da zor bir kış bekleniyor.

Günlük hayatta ve sanayide pek çok tedbir alınan enerji krizi giderek derinleşti. Avrupa ülkelerinde vatandaşlar, alternatif ısınma yolları ararken odun fiyatları da beklenenin üzerinde yükseldi. Avrupa'da elektrik ve doğalgaz fiyatlarının da uçuşa geçmesi ile odun altından daha değerli oldu. Durum böyle olunca hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının da arttığı öğrenildi.

Almanya'da Odun Ne Kadar?

Almanya’da önceki sene odunun tonu 238 Euro iken şimdilerde 431 Euroya kadar çıktı. Evlerine soba almak veya şömine yaptırmak isteyenlerin sayısı da bir hayli arttı. Federal Isıtıcı, Klima Satıcıları Birliği Başkanı Frank Ebisch, soba veya şömine için en erken üç ay sonraya gün verebildiklerini, yapımının ise bu sene içinde mümkün olmadığını ifade etti. Focus dergisine konuşan Ebisch, sektörde eleman eksikliğinin de yaşandığı, ayrıca çoğu parçanın Çin'den geldiğini, sobalar için de elektronik parça gerektiğini belirtti.

Önceki sene 21 Aralık 2021 tarihinde yarım altın 181 Euro iken bugün 178 Euro. Yani, altın geçen seneye göre 3 euro değer kaybederken, 1 ton odun ise yüzde 181 değer kazandı.