SGK'dan EYT Mesaisi: Tatil Gününde Açık Olacak!

SGK'dan EYT Mesaisi: Tatil Gününde Açık Olacak!
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaptığı açıklamada, borçlanma başvurularında meydana gelen yoğunluktan ötürü SGK merkezleri 31 Aralık Cumartesi günü de açık olacak.SGK, EYT düzenlemesine dair kanun yürürlüğe girmeden...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaptığı açıklamada, borçlanma başvurularında meydana gelen yoğunluktan ötürü SGK merkezleri 31 Aralık Cumartesi günü de açık olacak.

SGK, EYT düzenlemesine dair kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlama işlemi yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen vatandaşlar tarafından SGK'ya yapılan başvurularla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'lilere dair açıklamalar yaptığı ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağını ifade ettiği anımsatıldı.

Bu düzenlemenin henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşın gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile kurumdan aylık talebinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden SGK tarafından aylık bağlama işlemi yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamada, düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından kurumdan aylık talebinde bulunulması durumunda aylık bağlama işlemlerinin en kısa sürede sonuçlandırılacağının altı çizildi.

SGK Tarafından Uyarı Yapıldı

Yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerle de ilgili uyarılarda bulunulan açıklamada, bu kişilere itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.