Sevindirecek Karar Açıklandı! Maaşlara Yüzde 50 Zam Yapıldı

Sevindirecek Karar Açıklandı! Maaşlara Yüzde 50 Zam Yapıldı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, çeşitli kurumlardan ve iş yerlerinde çalışan kişiler de maaş zammı ile...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, çeşitli kurumlardan ve iş yerlerinde çalışan kişiler de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, çalışanların maaş zammı için sendikalar ile kurumlar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 50 Zam Müjdesi

Petkim Petrokimya ve Star Rafinerisi ile Petrol-İş Aliağa Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, çalışanlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Maaş zammı ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Hasan Toptan “Her iki tarafında dengelerini bilerek, oturduğumuz tis masasında yüzde 50 ücret zammıyla son zamanlarda imzalanan en iyi zam oranını aldık. Geldiğimiz noktada iyi bir sözleşme imzaladığımıza inanıyor ve emeği geçem tüm yönetici ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elbette ki eksikliklerimiz olmuştur ama inancımızı asla yitirmedik” dedi.

Maaş Zammı Duyuruları Geliyor

Çalışanların maaş zamları için sendikalar ile görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, maaş promosyonu için mutabakata varılması halinde yeni duyurular gelebilir.