Sevenlerin Yüzü Gülecek! Fiyatı 30 TL’ye Kadar Düştü!  

Sevenlerin Yüzü Gülecek! Fiyatı 30 TL’ye Kadar Düştü!  
Bildiğiniz gibi bu yıl Türkiye genelinde balık bolluğu yaşandı. Balık bolluğu yaşanması da fiyatları olumlu yönden etkiledi. Özellikle havaların soğumaya başlamasıyla beraber balık fiyatlarında düşüş yaşandı.Son zamanlarda...

Bildiğiniz gibi bu yıl Türkiye genelinde balık bolluğu yaşandı. Balık bolluğu yaşanması da fiyatları olumlu yönden etkiledi. Özellikle havaların soğumaya başlamasıyla beraber balık fiyatlarında düşüş yaşandı.

Son zamanlarda palamut fiyatları düşük ilerliyordu. Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber balık bolluğu yaşanmasıyla da balık fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Palamut fiyatları harici şimdi hamsi fiyatları da 30 TL’ye kadar düştü. Hal böyle olunca da hem esnaf hem vatandaşın yüzü gülmeye başladı.

Diğer yiyeceklere göre besin değeri yüksek olan balık türlerinden olan hamsi geçmişten günümüze en çok tüketilen beyaz et çeşidi olmayı başardı. Özellikle sezon başından beri 80 TL’ye kadar yükselen hamsi fiyatları şuanda düşüş gösterdi. Fiyatların düşüş göstermesi dikkat çekti.

Fiyatı 30 TL Oldu!

Hamsi fiyatı balık sezonu açıldığında 80 TL’ye kadar yükselmişti. Havaların giderek soğumasıyla beraber fiyatı 30 TL’ye kadar düştü. Özellikle palamut fiyatlarının 50 TL’ye kadar düşmesi vatandaşlar tarafından ilgi görünce diğer balık fiyatları da bu durumdan etkilendi. Hamsinin fiyatları en başta yüksek olması ise miktarının az olduğundan dolayı olduğu için hamsi fazlalığı yaşanınca fiyatları 30 TL’ye kadar düştü. 80 TL’den 30 TL bandına düşen balık fiyatları hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürmeye yetti.

Balıkçı esnafı tarafından açıklanan açıklamaları incelediğimiz havaların daha da soğumasıyla beraber hamsi bolluğu yaşanması beklediklerini açıklamasıyla beraber fiyatların daha da düşmesini umduklarını söylediler. Sezona 80 TL ile başlayan hamsinin 30 TL’ye kadar düşmesinin balık tüketimini artıracağını da tahmin ettiler.