Sadece Emekliler Bayram İkramiyesi Almayacak! İşte Kurban Bayramı Öncesinde İkramiye Verilecek Kişiler

Sadece Emekliler Bayram İkramiyesi Almayacak! İşte Kurban Bayramı Öncesinde İkramiye Verilecek Kişiler
Kurban Bayramı öncesinde, emeklilerin yanı sıra kimlere bayram ikramiyesi verileceği ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Bayram ikramiyeleri her yıl dini bayramlardan önce milyonlarca emeklinin hesabına aktarılıyor. Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde sağlanan ikramiyeler pek çok kişi tarafından merak edilirken, emeklilerin yanı sıra kimlere ikramiye verileceği de merak ediliyor. Bayram ikramiyesinin alacak kişiler ile birlikte, bayram ikramiyesinin hangi tarihte verileceği de araştırılıyor.

Bayram ikramiyesi Kime Verilecek?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de ikramiye ödemesi yapılacak.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Bayram ikramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı’ndan önce verileceği önceki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da 17-23 Haziran tarihleri arasında ikramiyelerin verileceğini duyurdu.