Sadece Çalışmayanlara Veriliyor! 10 Ay Boyunca 5.137 TL Alabilirsiniz

Sadece Çalışmayanlara Veriliyor! 10 Ay Boyunca 5.137 TL Alabilirsiniz
Asgari ücretin açıklanmasına kısa bir süre kala işsizlik maaşı ile ilgili de araştırmalar hız kazanıyor. Bildiğiniz gibi asgari ücret zammı ile işsizlik maaşı yeniden belirlenecek. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısının...

Asgari ücretin açıklanmasına kısa bir süre kala işsizlik maaşı ile ilgili de araştırmalar hız kazanıyor. Bildiğiniz gibi asgari ücret zammı ile işsizlik maaşı yeniden belirlenecek. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısının üçüncüsünün gerçekleştirilmesinin ardından 2023 işsizlik maaşı da yeniden belirlenecek. Peki, işsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

2022 yılında işsizlik maaşı şuan ki asgari ücrete göre belirlenmektedir. Bildiğiniz gibi şuan ki asgari ücrete göre en düşük işsizlik maaşı 2.568 TL olurken, 10 ay boyunca verilecek en yüksek ücret ise 5.137 TL olarak belirlendi. 2023 asgari ücreti belirlendikten sonra işsizlik maaşı da güncellenecek.

Temmuz ayında yapılan ara zammın hemen ardından 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara brüt 6.471 TL işsizlik maaşı hesaplanmıştı. Asgari ücret üzerinden çalışma gösteren kişilere aylık 2.568 TL verilmesi kararlaştırılmış, işsizlik maaşı tavan ücreti de 5.137 TL olarak belirlenmişti.

2023 İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

2023 İşsizlik Maaşı ne kadar? Sorusu arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaya başlandı. 2023 asgari ücreti henüz belirlenmediği için işsizlik maaşı da belli olmadı. İşsizlik maaşı belli olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İşsizlik maaşı nasıl alınır? Sorusu işsiz kalan hemen herkes tarafından araştırılmaktadır. İşsizlik maaşı alabilmek için en önemli şart şüphesiz kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalmasıdır. Çalışma hayatının sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olan kişiler işsizlik maaşı alabilmektedir. İşsiz kalmadan önceki son üç yıl içerisinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigorta primi ödemiş olan kişiler işsiz kaldıktan 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine başvurulması gerekir.