Resmen İndirim Yağmuruna Tutulduk! Üst Üste 7. Kez İndirim Geldi

Resmen İndirim Yağmuruna Tutulduk! Üst Üste 7. Kez İndirim Geldi
2022 yılında son 11 ayın en dibini gören brent petrol fiyatı resmen çakıldı. Brent petrol fiyatın da düşüş yaşanması motorin fiyatlarında indirim yapılmasına neden olurken gözler benzine çevrildi. Benzin fiyatlarında indirim...

2022 yılında son 11 ayın en dibini gören brent petrol fiyatı resmen çakıldı. Brent petrol fiyatın da düşüş yaşanması motorin fiyatlarında indirim yapılmasına neden olurken gözler benzine çevrildi. Benzin fiyatlarında indirim olup olmayacağı araştırılırken motorine indirim gelmesi yüzleri güldürmeye yetti.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten sonra hemen herkesin gözü akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası 140 dolar bandına kadar çıkan brent petrol fiyatı tüm dünyayı etkilemişti bundan ötürü de benzin ve motorin fiyatları rekor üstüne rekor kırmış motorin fiyatı 30 TL’ye kadar yükselmişti. Hatta bazı şehirlerde araç sahipleri kontak kapatma eylemine kadar yapmıştı. Fakat son zamanlarda benzin ve motorine indirim gelmesi yüzleri güldürmeye yetti.

Motorine Üst Üste 7. Kez İndirim Yapıldı

Brent petrol fiyatları yeniden toparlanmaya başlasa da düşük seyrettiğinden dolayı yeni bir indirim beklentisi geldi. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklama kapsamında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak şartıyla motorinin litre fiyatına 58 kuruşluk indirim yapılacağı duyuruldu. Bildiğiniz gibi:

15 Kasım tarihinde motorine 1,54 TL indirim,

17 Kasım tarihinde benzine 77 kuruş indirim,

19 Kasım tarihinde benzine 75 kuruş indirim,

23 Kasım tarihinde benzine 1,16 TL indirim,

24 Kasım tarihinde motorine 47 kuruş indirim,

29 Kasım tarihinde motorine 82 kuruş indirim yapılmıştı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere de motorine 58 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu.