Ramazan Kolisinde Durum Vahim! Ramazan Kolisinin Fiyatı Arttı, İçindeki Ürünler Azaldı

Ramazan Kolisinde Durum Vahim! Ramazan Kolisinin Fiyatı Arttı, İçindeki Ürünler Azaldı
Ramazana az bir zaman kala, perakende zincirleri erzak kolilerini satışa sundu. Önceki senenin ramazan ayına göre koli fiyatlarındaki artış yüzde 131 oldu.Ramazan ayına kısa bir vakit kala kumanya ve erzak kolileri de piyasaya çıktı....

Ramazana az bir zaman kala, perakende zincirleri erzak kolilerini satışa sundu. Önceki senenin ramazan ayına göre koli fiyatlarındaki artış yüzde 131 oldu.

Ramazan ayına kısa bir vakit kala kumanya ve erzak kolileri de piyasaya çıktı. Zincir marketler, farklı sayıda ve büyüklükte ürün içeren kolileri satışa sunmaya başladı.

Ekonomim gazetesindeki habere göre; gıda fiyatlarında meydana gelen artış, Ramazan kolilerine de yansıdı. Bu sene en küçük Ramazan kolisindeki fiyat artışı, yıllık yüzde 131 oldu. Önceki yıl en küçük ‘klasik’ Ramazan kolisinin fiyatı 99,90 TL'den satışa sunulurken bu sene 229,90 TL'den satılıyor.

Ürün Sayısı Azalırken Fiyatlar Arttı

Yine geçen sene en büyük ‘lüks’ Ramazan kolisinin fiyatı 289,90 TL'den satılırken, bu sene yüzde 89,6 artış ile 549,90 TL'den alıcısını bekliyor. Öte yandan bu sene bazı zincir marketler Ramazan kolisini düzenlerken, içine koydukları ürünleri sayısını da azalttılar.

Kolilerde önceki sene ortalama 33 ürün bulunurken, bu sene ürün sayısı ortalama 30’a düştü. Kolilerdeki ürün sayısının azaltılması, fiyata da artış olarak yansıyor. Kolinin içinde yer alan temel gıda ürünleri salça, tuz, ayçiçeği yağı, un, kuru fasulye, çay, reçel, hazır çorba, küp şeker, makarna ve gazlı içecek olarak sıralanıyor.

İGDOT Başkanı Karlı, Önceki Yıla Göre Ramazan Kolilerini Değerlendirdi

Deprem çalışmaları sebebi ile Ramazan telaşının henüz başlamadığını belirten İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGDOT) Başkanı Mustafa Karlı, fiyatların birkaç ay için aşağı yukarı fiyatların aynı seviyede olduğunu dile getirdi.

İGDOT Başkanı Karlı, kendisinin de deprem bölgesinde olduğunu ve çok büyük mağduriyetlerin yaşandığını ifade ederek, "Gıda fiyatlarında çok fazla artış yok. Gıda ürünlerinin fiyatları üç beş ay öncesine göre daha uygun. Örneğin 18 litrelik bir ayçiçeği yağının fiyatı 640 liraydı, şu an 550 liradan satılıyor. Şu an 300 liranın altında bir koli yok. 300, 400 ve 500 lira gibi koli fiyatları mevcut. Bu koliler talebe göre şekilleniyor. Önceki yıla göre Ramazan kolileri biraz yüksek" şeklinde konuştu.