Piyasanın Gözü Kulağı Cuma Gününde: Gram Altın Fiyatı, FED Faiz Artışı ve Petrol Fiyatları

Piyasanın Gözü Kulağı Cuma Gününde: Gram Altın Fiyatı, FED Faiz Artışı ve Petrol Fiyatları
Döviz kurlarındaki dalgalanmanın azalmasıyla birlikte, Brendt petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Petrol %4'ten fazla değer kaybederek 79 doların altına sarkarken, sektör temsilcilerinden gelen bilgiler, benzin ve motorin fiyatlarında...

Döviz kurlarındaki dalgalanmanın azalmasıyla birlikte, Brendt petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Petrol %4'ten fazla değer kaybederek 79 doların altına sarkarken, sektör temsilcilerinden gelen bilgiler, benzin ve motorin fiyatlarında indirim olacağını gösterdi.

ABD'de yarın açıklanacak olan ÜFE verileri öncesinde ise FED'in faiz artış hızına yönelik belirsizlikler, altının ons fiyatının bugün sınırlı olarak yükselişine neden oldu.

9 Ay Önceki Rakamlara Dönecek

Son dakika haberine benzin ve motorin fiyatlarına büyük bir indirim geliyor. Yapılacak indirim sonrasında ise akaryakıt fiyatlarının litre başına 9 ay önceki seviyesine dönmesi bekleniyor.

Dünü 82.68 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol, %4'ten fazla kayıpla 78.72 dolara kadar geriledi. Böylelikle 3 Ocak'tan bu yana ilk kez bu kadar düşük bir seviye görüldü.

Piyasanın Gözü Kulağı Cuma Gününde: Gram Altın Fiyatı, FED Faiz Artışı ve Petrol Fiyatları

Brent petrol cephesindeki bu düşüş ise 2 haftada içinde tam 7 kez değişen pompa fiyatlarına tekrar yansıyacak. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre ise benzinde 2.15 TL ve motorinde de 1.90 TL indirim yapılması bekleniyor.

Altın Bin 179 Dolar Civarında Konsolide Olacak

Öte yandan değerli metal fiyatı, ABD'de Cuma günü açıklanacak olan ÜFE verilerinden önce yatay bir yükseliş eğiliminde. Geçtiğimiz günlerde 1.800 dolar seviyesini gören ons fiyatı, dün 1.773 dolar seviyesinde kapanış kaydetmişti.

Commtrendz Risk Management Yöneticisi Gnanasekar Thiagarajan ise altında devam eden yükselişin FED toplantısına (13-14 Aralık) kadar sürebileceğini söyledi. Toplantı öncesinde de bazı yükseliş hareketlerinin görebileceğini belirtti.

Beklenti 50 Baz Puan 

Piyasaların gözü kulağı Aralık ayı toplantısına kesilirken, herkes FED'in faiz artışını yavaşlatacağını düşünüyor. Beklenti ise 50 baz puanlık artış yapılacağı yönünde.

Oanda'nın analistlerinden Edwad Moya ise ons altının 1.760 dolar civarında konsolide olacağı paylaşımını yaptı.

Piyasanın Gözü Kulağı Cuma Gününde: Gram Altın Fiyatı, FED Faiz Artışı ve Petrol Fiyatları

Altın Fiyatı Ne Durumda?

Son olarak altın fiyatları, geçtiğimiz günlerde gördüğü zirveden geri çekildi. Güne yine de yeşil bir başlangıç yapan gram altın, bu yazının yazıldığı dakikalarda, 1.064,36 TL'lik satış fiyatına sahip.

Çeyrek altın fiyatı 1.766,03 TL ve ons altın da 1.778,21 dolar seviyesinde.