Personel Maaşında Artışa Gidildi! Üstelik 2 Kez Zamlanacak

Personel Maaşında Artışa Gidildi! Üstelik 2 Kez Zamlanacak
Almanya merkezli hava yolu şirketi Lufthansa, kabin personelinin aylık maaşların artışa gidilmesi için Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikasıyla anlaşmaya vardı.Giderek yükselen enflasyon oranları, Alman ekonomisinde...

Almanya merkezli hava yolu şirketi Lufthansa, kabin personelinin aylık maaşların artışa gidilmesi için Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikasıyla anlaşmaya vardı.

Giderek yükselen enflasyon oranları, Alman ekonomisinde de pek çok sektör için maaş zammı çağrılarını alevlendirmişti. Ünlü havayolu şirketi de yükselen enflasyona kayıtsız kalamadı ve personelinin maaşlarının iyileştirilmesi için bir hamle yaptı.

Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, UFO sendikası ile kabin personelinin aylık maaşlarının artırılması için bir senelik anlaşıldığı ifade edildi.

Ocak ve Temmuz da Zam Yapılacak

Böylece Lufthansa'da görevli 19 binden fazla kabin personelinin aylık maaşları 2023 Ocak'tan itibaren 250 Euro, Temmuz ayından itibaren de yüzde 2,5 oranında artırılacak.

Öte yandan, kabin personelinin başlangıç ​​maaşlarında da yüzde 17 artışa gidilirken en yüksek maaş grubundakilerinin maaşında da yüzde 9'luk artış yapılacağı belirtildi.