Pastırma Fiyatında İndirime Gidildi! İndirimli Hali Bile El Yakıyor

Pastırma Fiyatında İndirime Gidildi! İndirimli Hali Bile El Yakıyor
Ramazan ayının vazgeçilmez sahurluk-iftariyelik lezzetlerinden pastırmanın kilosu bu sene Bayburt’ta 500 TL'den satışa sunuldu.Önceki sene kilosu 350 liradan satılan pastırma bu sene artan enflasyonla beraber gelen zamlarla 500 TL'ye...

Ramazan ayının vazgeçilmez sahurluk-iftariyelik lezzetlerinden pastırmanın kilosu bu sene Bayburt’ta 500 TL'den satışa sunuldu.

Önceki sene kilosu 350 liradan satılan pastırma bu sene artan enflasyonla beraber gelen zamlarla 500 TL'ye ulaştı.

Vatandaşların artan fiyatlar karşısında pastırmadan mahrum kalmamaları için piyasanın altında pastırma satışı yaptıklarını dile getiren şarküteri çalışanı, "İnsanlar bu sene ekonomik sıkıntılar çektikleri için pastırmadan mahrum kalmasınlar diyerek biz kendi kârımızdan feragat ettik ve pastırmanın kilosunu 500 liradan vermeye başladık. Normal şartlarda bizim pastırmayı 700 liraya satmamız gerekiyor. Biz bu sene kâr etmiyoruz, bu sene insanlar evine pastırma götürsünler de varsın bizler kâr etmeyelim diyerek böyle bir karar aldık" şeklinde konuştu.

Geçen yıl yemeklik pastırmanın kilosunun 150 TL olduğunu ifade eden Kayaalp, bu yıl yemeklik pastırmanın yüzde 100'lük zamla kilosunun 300 TL olduğunu, 100 gram yemeklik pastırmanın da 30 TL olduğunu ifade etti.