Önleminizi Alın! Her Yer Karla Kaplanacak!

Önleminizi Alın! Her Yer Karla Kaplanacak!
Yeni yıla kısa bir süre kala Sibirya soğukları Trakya üzerinden Türkiye’ye girdi. İstanbul’a yılın ilk karı gece saatlerinde düştü. İstanbul’un bazı kesimlerinde kar yağışı olacağını söyleyen meteoroloji uzmanının...

Yeni yıla kısa bir süre kala Sibirya soğukları Trakya üzerinden Türkiye’ye girdi. İstanbul’a yılın ilk karı gece saatlerinde düştü. İstanbul’un bazı kesimlerinde kar yağışı olacağını söyleyen meteoroloji uzmanının yaptığı açıklama dikkat çekti. Yarını işaret ederek bir tahmin daha yapan uzman kar yağışının devam edeceğini söyledi.

Yeni yıla kısa bir süre kala soğuk hava yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul’a yılın ilk karı düştü. Mevsimin ilk karı Silivri’ye düşerken yurt genelinde de soğuk havaların başlayacağı gündeme geldi. 2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala İstanbulluları kar heyecanı sardı bile.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıda Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli poyrazın olduğu ve hava sıcaklığının düşeceği belirlendi. Akşam saatlerinden itibaren de Marmara ve Karadeniz’de sağanak yağışlı geçerken İç Anadolu’nun doğusu ve güneyi ile Doğu Anadolu’nun batısının kar yağışlı olacağı belirlendi.

Meteoroloji ve İklim Uzmanı Kerem Ökten tarafından yapılan açıklamada:

“Bu gece Türkiye'de dondurucu soğuklar hâkim. Özellikle denizden uzak yerlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor. Yarın sabah Kış lastiği olmadan yola çıkmayalım ve yürürken dikkatli olalım” denildi.