Onay Verildi! Haziran Ayında Maaşlara Yüzde 70’e Varan Zam Yapıldı

Onay Verildi! Haziran Ayında Maaşlara Yüzde 70’e Varan Zam Yapıldı
Maaş zamları ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, haziran ayında da toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Asgari ücret yüzde 34 oranında artış ile birlikte 11 bin 402 TL seviyesine yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vahit Işıkhan’ın işçi ve işveren sendikalarının mutabakatı sonrasında asgari ücret zammını açıklaması ile birlikte, maaş zamlarına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, memur ve emekli maaşları için 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları beklenirken, farklı kurumlar ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 49-70 Zam

Kurban Bayramı öncesinde, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ile Odunpazarı Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve maaş zammı netlik kazandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi neticesinde, personellerinin maaşlarında yüzde 49’dan başlayan ve yüzde 70’e kadar varan oranlarda artış sağlandı.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Maaş Zammı Haziran 2023

Maaşlarda yüzde 49 ile 70 arasında artış sağlayan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, taban ücret günlük 532 TL oldu buna göre Odunpazarı Belediyesi’nde en düşük maaş net 16 bin liraya yükseldi. Sendika üyesi işçilere yılda 36 günlük ücret tutarında olmak üzere (36/12=3 günlük) ikramiye maaşla birlikte ödenecek. Toplu İş Sözleşmesine göre yemek yardımı, net 60 TL’ye yol yardımı ise günlük net 17 TL’ye çıkarıldı. Toplu İş Sözleşmesinde ayrıca vasıflı işçilere günlük brüt 16 TL vasıfsız işçilere günlük brüt 8 TL ek ücret ödenecek.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ile Odunpazarı Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalanırken, farklı belediyeler be sendikalar arasında da toplu iş sözleşmesi için görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki süreçte maaş zammına dair anlaşma sağlandıkça kamuoyuna bilgi verilebilir.