Öğrencilerine Ödeme Yapılıyor! Aile Bakanlığı Tarafından Müjde Duyuruldu

Öğrencilerine Ödeme Yapılıyor! Aile Bakanlığı Tarafından Müjde Duyuruldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için farklı birçok sosyal yardım projesini hayata geçirmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Farklı kademede eğitim gören öğrencilere destek olabilmek için geçtiğimiz yıl ulaşım desteği verileceği açıklanmıştı. Ailesinden farklı illerde eğitim gören dar gelirli öğrencilere sağlanacak olan ulaşım desteği projesinin başlamasının ardından, ödemelerin detayları merak konusu oldu. Bu kapsamda, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş söz konusu yardımın detaylarına ilişkin kamuoyunu aydınlattı.

Ulaşım Yardımı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre, söz konusu ulaşım yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurularına iletmeleri gerekiyor. Üst limitin 750 TL olduğu ulaşım yardımına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı” dedi.