Öğrencilere Karşılıksız Devlet Yardımı Verilecek! 1417 TL'ye Varan Öğrenci Yardımı Başvuru Ekranı

Öğrencilere Karşılıksız Devlet Yardımı Verilecek! 1417 TL'ye Varan Öğrenci Yardımı Başvuru Ekranı
Pazartesi günü itibariyle yeni eğitim öğretim dönemi milyonlarca öğrenci için başladı. Okulların açılmasıyla birlikte, okul masrafları da birikmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere okul yardımı...

Pazartesi günü itibariyle yeni eğitim öğretim dönemi milyonlarca öğrenci için başladı. Okulların açılmasıyla birlikte, okul masrafları da birikmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere okul yardımı için ödeme yapacak. SED yardımı olarak adlandırılan yeni proje ile maddi durumuna göre öğrencilere farklı miktarlarda yardım desteği sağlanacak. Bakanlık tarafından sağlanacak yardım miktarları da belli oldu.

Öğrenci Yardımı Ne Kadar?

SED yardımları, geçici ve süreli olmak üzere kendi içinde iki gruba ayrılıyor. Süreli yardımlar belirli bir dönemde her ay sağlanırken, geçici yardımlar ise yılda bir veya iki kez yapılıyor. Yapılan açıklamaya göre dar gelirli öğrencilere verilecek olan yardım miktarı şu şekilde:

Üniversite ve Lise: 1417,47 TL

Ortaöğretim: 1259 TL

İlköğretim: 1181,23 TL

SED Yardımı Başvuru Ekranı

SED Yardımı için başvurular E-devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet'te arama bölümüne

''Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu'' yazarak, ilgili hizmete ulaşılabilir. Ayrıca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri'nde şahsen başvuru da yapılabilir.