Öğrencilere Büyük Müjde! Öğrencilere 750 TL Eğitim Desteği Verilecek

Öğrencilere Büyük Müjde! Öğrencilere 750 TL Eğitim Desteği Verilecek
Yükselen enflasyon sonucu artan maliyetler çok sayıda ürün ve hizmete zam olarak yansıdı. Zamlardan nasibini eğitim sektörü de aldı. Kırtasiyeden tutun eğitim kurumlarına kadar eğitimin her alanı büyük zamların etkisi altında...

Yükselen enflasyon sonucu artan maliyetler çok sayıda ürün ve hizmete zam olarak yansıdı. Zamlardan nasibini eğitim sektörü de aldı. Kırtasiyeden tutun eğitim kurumlarına kadar eğitimin her alanı büyük zamların etkisi altında kaldı. Durum böyle olunca öğrenciler için verilen destekler bir nebze olsun öğrenci ve velilerin yüzünü güldürüp cebini rahatlatıyor. Bir eğitim desteği haberi de Eyüpsultan Belediyesi tarafından verildi.

Eyüpsultan Belediyesi'nce üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, eğitimlerine destek olmak amacıyla 750 TL katkı ücreti verilmeye başlandı. Destek açıklamasından hemen sonra eğitim desteğinden kimlerin yaralanabileceği de açıklandı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, her sene olduğu gibi bu senede üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak amacıyla verilen destekleri dağıtmaya başladı.

Eğitim Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Eğitim destekleri kapsamında; Eyüpsultan sınırları içerisinde yer alan MEB'e bağlı tüm liselerin son sınıfında ve Eyüpsultan’da ikamet edip farklı ilçelerdeki liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler yararlanabilecek. Bu öğrencilere 750 TL olarak destek verilecek.

Başkan Köken'den Eğitim Desteği Açıklaması

Başkan Köken, Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşarak eğitim desteklerini duyurdu. Başkan Köken'in açıklamaları şu şekilde:

“Hayat dört seçenekten ibaret değil, o yüzden kendinizi çok fazla hırpalatmayın. Sizler lazımsınız bizlere. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının önümüzdeki dönemlerinin yöneticileri sizler olacaksınız. 10’lu, 30’lı yıllara sizler şekil vereceksiniz. O yüzden bu yıllarda kendinize gelecekle ilgili ciddi yatırımlar yapın. 

Buradan mezun olduğunuzda elinizin gördüğü bir iş olması çok daha önemli. Hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem bizler sizlerin geleceği ile ilgili bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Sizlere küçükte olsa eğitim desteği vermek istedik. Umudumuzu, güvenimizi ve inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz.”