Öğrenciler Dikkat! Pazartesi Günü Burs Başvuruları Başlıyor

Öğrenciler Dikkat! Pazartesi Günü Burs Başvuruları Başlıyor
Vakıflar Genel Müdürlüğü, öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak ve katkı sağlamak için burs ödemeleri yapmaya devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde de burs verecek olan VGM, başvuru takvimine ilişkin açıklamada...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak ve katkı sağlamak için burs ödemeleri yapmaya devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde de burs verecek olan VGM, başvuru takvimine ilişkin açıklamada bulundu.

VGM Bursu Başvuru Takvimi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, ortaöğretim eğitim yardımı kapsamında vereceği burslar için başvurular, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Söz konusu başvurular, 20 Kasım 2022'de sona erecek.

VGM Üniversite Bursu Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite öğrencileri için burs başvuruları, ortaöğretim öğrencilerinin ardından başlayacak. 21 Ekim'de açılacak olan başvurular, 30 Kasım itibariyle tamamlanacak. Tüm kademelerdeki öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden, başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

VGM Burs Ücreti

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında, ortaöğretim öğrencilerine aylık 200 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 650 TL ödeme yaptı. 2022-2023 eğitim dönemi için verilecek bursların miktarı da önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.