Ödemeler Asgari Ücret Seviyesine Çıkarıldı! Resmi Açıklama Yapıldı

Ödemeler Asgari Ücret Seviyesine Çıkarıldı! Resmi Açıklama Yapıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada, tıp fakültesi 6. sınıf öğrencilerinin ve diş hekimliği fakültesi 5. sınıf öğrencilerinin aldığı ödemelerde artış yapılacağını belirtilmişi....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada, tıp fakültesi 6. sınıf öğrencilerinin ve diş hekimliği fakültesi 5. sınıf öğrencilerinin aldığı ödemelerde artış yapılacağını belirtilmişi. Söz konusu düzenleme için çalışmalar bir süredir devam ederken, Fahrettin Koca müjdeli haberi duyurdu.

Asgari Ücret Seviyesine Yükseldi

Tıp ve diş fakültesinde son sınıfta okuyan öğrencilerin merakla beklediği açıklama, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile öğrencilere sağlanan ödemelerin, asgari ücret tutarına çıkarıldığını duyurdu. Fahrettin Koca açıklamasında ''Tıp Fakülteleri 6. Sınıf ve Diş Hekimliği Fakülteleri 5. Sınıf öğrencilerinin tam asgari ücret tutarında aylık ödeme almalarını sağlayan yasa Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanıp, Resmi Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Resmi Gazete'de Yayımlandı

Meclis'te yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte, geçtiğimiz aylarda duyurulan ve öğrencileri ilgilendiren düzenleme için de çalışmalar hız kazandı. Bu kapsamda, ödemelerin asgari ücret seviyesine çıkacağına dair karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.