Ocak 2023 Emekli Zammı İle İlgili Yeni Gelişmeler! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Ocak 2023 Emekli Zammı İle İlgili Yeni Gelişmeler! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?
Tüm maaşların belirlenmesini sağlayan enflasyon rakamları aynı zamanda emekli maaş zammını da etkilemektedir. Her yıl hem Ocak ayında hem Temmuz ayında zam alan emekli maaşları ne kadar oldu? Ocak ayına kısa süre kala emekli...

Tüm maaşların belirlenmesini sağlayan enflasyon rakamları aynı zamanda emekli maaş zammını da etkilemektedir. Her yıl hem Ocak ayında hem Temmuz ayında zam alan emekli maaşları ne kadar oldu? Ocak ayına kısa süre kala emekli maaş zammı gelişmeleriyle ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Ocak 2023 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak edilmektedir. Konuyla ilgili vergi uzmanı Muhammet Bayram bazı açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada hem memurlar hem de emekliler için enflasyon farkı kadar olabilir. 2022 yılı için Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi her ne kadar yüzde 65 olarak belirlense de bizi bekleyen enflasyon oranı yüzde 75 olarak tahmin edilmektedir. Yani ilk 6 ay dikkate alındığında yüzde 35 oranında bir enflasyon farkıyla maaş zammı hem memurlara hem de emeklilere verilecek.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

En düşük emekli maaşı şuanda 3500 TL civarında olmaktadır. Emekliler bu durumdan şikayetçi olarak emekli maaş zammının asgari ücret seviyesinde olmasını istiyor. Şuanda 3500 TL olan emekli maaşı eğer yüzde 30 oranında zam gelirse 4550 TL’ye, yüzde 35 zam gelirse 4725 TL’ye, yüzde 40 zam gelirse en düşük emekli maaşı 2023 yılında 4900 TL olarak belirlenecek.