O Kişiler Haziran'da Maaşa Bağlanacak! Devlet Kesintisiz Ödemeyi 1997 TL Olarak Yapacak

O Kişiler Haziran'da Maaşa Bağlanacak! Devlet Kesintisiz Ödemeyi 1997 TL Olarak Yapacak
Devletten maaş almak kolaylaştı. Tek T.C. Kimlik ile başvurana binlerce lira ödeme anında yapılıyor

Seçimler bitti. Yeni hükümet kuruldu. Bu kapsamda tüm ekonomi konuları düzenlenen kurul toplantıları ile ele alınmaya başlarken, yeni bir gelişme ve destek ödemesi konusunda kararlar alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olduğu kanaatine varılmış olan birey ya da hanelere devlet tarafından destek ödemeleri sağlanıyor. Bu ödemeler ise PTT üzerinden sağlanıyor. Bireysel ya da hane bazlı olarak tek seferlik ya da düzenli olarak yapılan ödemeler arasında 65 yaş üzerine ödenen destek programı da dikkat çekiyor. Şartları sağlayan 65 yaş üzeri bireyi devlet maaşa bağlıyor.

Aile Bakanlığı Onayı ile Maaş Bağlanıyor

Hal bu iken Aile Bakanlığı'na yapılan başvurular değerlendiriliyor. Her sene asgari ücrete yapılan zam dan nasibini alan destek ödemeleri arasında bulunan yaşlılık aylığı adı altında dar gelirli 65 yaş üstü bireye 1997 TL ödeme sağlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından onay almış, kişisel bazda ödenen bu destek, asgari ücret ile eş zamanlı olarak zamlanıyor.

Zamlandı

65 yaş aylığı adı altında ödenen bu destek programı ile alakalı geçtiğimiz dönemde yapılan açıklama da "Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız." denilmişti.

Yaşlı aylığı yardım programı detaylarında belirli aralıklarla ödenmesi planlanmış bulunmaktadır. Hiç bir aylığı olmayan hayatını idame ettirmekte zorlanan yaşlı bireye yapılan yardım her 3 ayda bir hesaplara otomatik olarak tanımlanmaktadır. Konu ile bağlantılı olarak bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan yardım açıklaması ise şu şekilde idi. ''Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır.''

65 yaş aylığı alabilmek için başvuruda bulunmak gerekiyor. Hu kapsamda 65 yaş üstü birey ya da vasi veya vekili başvuruyu tamamlayabiliyor. Kimlik belgesi ise başvurular için yeterli oluyor

65 YAŞ Aylığı Nereye Ödeniyor

E-Devlet üzerinden bakanlığın sayfasına girmeniz yolu ile ya da bizzat kaymakamlık binalarında bulunan SYDV Vakıfları aracılığı ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.