Nisan Ayında Emekliye İkramiye Verilecek! 2023 Emekli Bayram İkramiyesi

Nisan Ayında Emekliye İkramiye Verilecek! 2023 Emekli Bayram İkramiyesi
Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netleşmesinin ardından, emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı ve söz konusu ikramiyelerin...

Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammı geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netleşmesinin ardından, emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı ve söz konusu ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı araştırılmaya başlandı.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık 1 hafta önce emeklilerin maaş hesaplarına aktarılıyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesinin ödenme tarihinin yanı sıra, söz konusu ikramiyelerde artış yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Bayram ikramiyesi zammı ile ilgili henüz resmi bir açıklamadı. İkramiye ödemelerine yüzde 30 oranında zam yapılması durumunda, 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı

Bayram ikramiyesinin yanı sıra, zamlı emekli maaşları da merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, gerçekleşen zam ile birlikte 5.500 TL seviyesine yükseldi.