Müjdeyi Duyan Kredi Kuyruğuna Girecek! 75 Bin TL Borcunu Şimdi Kapat 3 Ay Sonra Öde

Müjdeyi Duyan Kredi Kuyruğuna Girecek! 75 Bin TL Borcunu Şimdi Kapat 3 Ay Sonra Öde
Akbank ve Denizbank, yeni bir borç kapatma kredisiyle müşterilerine rahat bir nefes aldıracak. 75 bin TL'ye kadar verilecek olan borç kapatma kredisinde müşteriler, tüm borçlarını tek bir çatı altında toplayarak düşük faiz oranlarıyla...

Akbank ve Denizbank, yeni bir borç kapatma kredisiyle müşterilerine rahat bir nefes aldıracak. 75 bin TL'ye kadar verilecek olan borç kapatma kredisinde müşteriler, tüm borçlarını tek bir çatı altında toplayarak düşük faiz oranlarıyla geri ödeme yapabilecekler. Böylelikle de hem borçlar toplanacak hem de kolay geri ödeme imkanı sağlanacak.

Günümüzde kredi ve kredi kartı artan enflasyon ve zorlaşan yaşam şartları nedeniyle bir hayli artmış durumda. Bu nedenle de bankalar sık sık borç kapatma kredisi, ihtiyaç kredisi ve çeşitli kredilerle vatandaşları rahatlatmaya çalışıyor.

Denizbank ve Akbank ise tam da bu kapsamda vatandaşların borçları nedeniyle harekete geçerek yeni bir kampanya başlattı. Yeni kredi kampanyasını açıklayan iki banka, çeşitli bankalara borcu olan vatandaşlara çağrıda bulundu. Duyuruda ise çeşitli bankalara borcu olanlara 75 bin TL'lik borç kapatma kredisi verileceği aktarıldı.

Borç Kapatma Kredisi Nedir? 

Borç kapatma kredisi, bankaların müşteri çekmek adına güncelledikleri bir kredi türüdür. Birden fazla bankaya borçlu olunması ya da mevcut bankanın faiz oranlarının yüksek olması durumunda çeşitli bankalardan borç kapatma kredisi kullanmak mümkündür. Borç kapatma kredisi; diğer bankalardaki borçların, geçiş yapılan banka tarafından kapatılmasıdır. Borçlar tek seferde kapatılır ve borç kapatma kredisi alınan bankaya borçlanılır. Bu sayede tek bir yere ödeme yapılacağından, finansal yönetim çok daha kolay olmaktadır.

Akbank ve Denizbank Borç Kapatma Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır? 

Akbank ya da Denizbank olsun, herhangi bir bankaya borç kapatma kredisine başvuruda bulunmak için yapılması gerekenler aynıdır. Borç kapatma kredisi tek bir yere ödeme yapılarak farklı bankaların borçlarının birleştirilmesini sağlar. Bu sayede de çeşitli bankaların faiz oranlarıyla mücadele etmek yerine tek bir bankanın faiz oranından faydalanılır.

Akbank ve Denizbank'ın borç kapatma kredisine başvuru yapmak son derece kolaydır. İki bankanın da resmi web sitesi üzerinden ya da şubelere giderek borç kapatma kredisine başvurmak mümkündür. Başvuru işlemi değerlendirildikten ve kredi başvurusuna onay geldikten sonra 75.000 TL anında hesabınıza aktarılmaktadır. Bu sayede de borçlar tek bir çatı altında pratik bir şekilde toplanır.

Akbank Borç Kapatma Kredisinin Detayları Neler? 

Akbank'ın sunmuş olduğu borç kapatma kredisinde 100.000 TL'ye kadar nakit çekebilmek mümkündür. 75 bin TL, 50 bin TL ve 100 bin TL'lik borç kapatma kredileri için uygulanan vade süreleri farklı olurken, faiz oranı da müşterinin kredi geçmişine bağlıdır. Yani, müşterinin kredi notuyla doğru orantılı bir şekilde faiz oranı belirlenir. Ancak yine de birçok bankaya aynı anda borçlu olunduğunda ödenen faize kıyasla çok daha düşük kalacaktır.

Akbank'ın sunduğu borç kapatma kredisinin detayları ise şöyle:

  • Kredi vadesi 50 bin TL altındaki tutarlar için 36 ay, 50 bin ile 100 bin TL arasındaki miktarlar için 24 ay ve daha yüksek tutarlar için 12 aydır.
  • Kredide 3 ay erteleme imkanı bulunmaktadır.

Akbank Borç Kapatma Kredisine Başvuru İçin Gereken Belgeler Hangileri?

Akbank borç kapatma kredisinde istenilen belgeler, diğer kredilerde istenilen belgelerle oldukça benzer. Bankanın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre gerekli belgeler şöyle:

  • Krediye başvuru yapacak kişinin nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Gerekli görülmesi durumunda adres teyidi amaçlı belge
  • Gelir belgesi - maaş bordrosu
  • Özel sektörde çalışan müşteriler için SGK Hizmet Döküm Belgesi
  • SGK Hizmet Dökümü veya işverenden alınan SGK Prim Ödeme Belgesi

Denizbank Borç Kapatma Kredisinin Detayları Neler? 

Akbank'ın yanı sıra Denizbank'ın borç kapatma kredisi de oldukça benzer özelliklere sahip. Borç kapatma kredisi alabilmek için uygulanan şartlar, genel anlamda kredilendirme şartlarıyla aynı. Kredinin özellikleri ise şöyle:

  • Vade süresi, risk raporu ve kredi tutarına göre değişen avantajlı faiz oranları
  • 3 ay taksit erteleme özelliği
  • Kefilsiz ve teminatsız kredi kullandırma imkanı

Krediye başvuru sırasında istenen belgeler ise şöyle:

  • Bireysel kredi başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • Son aya ait resmi fatura veya yerleşim yeri belgesi