Milyonlarca Vatandaş Merak Ediyordu! Emekli ile Memur Emeklisi ve Asgari Ücret İçin Rakam Verildi

Milyonlarca Vatandaş Merak Ediyordu! Emekli ile Memur Emeklisi ve Asgari Ücret İçin Rakam Verildi
Yeni yılın yaklaşmasıyla milyonlarca vatandaş maaşlara yapılacak yeni zammı merak ediyor. 2023'te asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağı gündemin en çok konuşulan konularının başında yer alıyor.2023...

Yeni yılın yaklaşmasıyla milyonlarca vatandaş maaşlara yapılacak yeni zammı merak ediyor. 2023'te asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağı gündemin en çok konuşulan konularının başında yer alıyor.

2023 yılındaki asgari ücret, Aralık ayı başında toplanması öngörülen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenecek. Zamanın daralması ile asgari ücret 2023 zammına ilişkin uzman isimlerden de çeşitli tahminler gelmeye başladı.

Beykent Üniversitesi’nde görevli Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner 2023 asgari ücretine ilişkin, “4,8 puanlık revizyona giden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sene sonu enflasyon beklentisini yüzde 65,2’ye yükseltti. Bu revizyon, sene sonu enflasyonunun yüzde 65,2’den daha yüksek olmasına denk geliyor. Senenin üçüncü çeyreğinde TÜFE yüzde 83,45, ÜFE ise yüzde 151,50 olarak kaydedildi. Senenin son çeyreğine yönelik enflasyon verileri henüz görülmedi” şeklinde konuştu.

Emekli ile Memur Emeklisi ve Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Batuhan Tufaner, yıl sonu enflasyon beklentisi üzerinden emekli ile memur emeklisi maaşları ve asgari ücrete yönelik hesaplamalar yaptı. Tufaner, "3 bin 500 TL olan emekli maaşı yüzde 65,2 enflasyon zammıyla birlikte 5 bin 782 TL olurken, en düşük memur emeklisi maaşı ise 10 bin 40 TL’ye çıkmış olacak. Asgari ücretin ise 9 bin 86 TL’ TL’ye çıkması bekleniyor.” ifadelerine yer verdi.