Milyonlarca Kişi Merak Ediyor! Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Milyonlarca Kişi Merak Ediyor! Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapılacağını duyurdu. Gerçekleşen zam ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşlarında gerçekleşen...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapılacağını duyurdu. Gerçekleşen zam ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşlarında gerçekleşen artışın ardından, asgari ücretli çalışanlar da araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücrete geçen yılın son günlerinde yüzde 54 oranında zam yapılmış ve 8.506 TL seviyesine yükselmişti. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, emekli zammı ile birlikte asgari ücrette de artış olup olmayacağı merak ediliyor. Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete ara zam konusunda resmi bir açıklama gelmese de farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Resmi makamlardan açıklama gelmese de asgari ücretin 10.000 TL seviyesine çıkacağı ile ilgili iddialar gündeme geliyor. Önümüzdeki haftalarda, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağının netlik kazanması bekleniyor.