Milyonlarca Çalışanın Beklediği Haber Geldi! 2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi

Milyonlarca Çalışanın Beklediği Haber Geldi! 2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi
Milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen 2023 asgari ücrete ilişkin her gün yeni açıklamalar geliyor. Asgari ücrete ilişkin birçok rakam ortaya atılsa da son olarak Ankara kulislerinden net bir rakam geldi.Yıllardan sonra ilk...

Milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen 2023 asgari ücrete ilişkin her gün yeni açıklamalar geliyor. Asgari ücrete ilişkin birçok rakam ortaya atılsa da son olarak Ankara kulislerinden net bir rakam geldi.

Yıllardan sonra ilk kez 2022 asgari ücretinden yıl içinde 2 kez zamlanan asgari ücrette gözler yeni yıl için yapılacak zamma çevrildi.

Hükümet tarafından art arda yapılan açıklamalardan sonra vatandaş "2023 asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Konuya yönelik açıklamalar yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram'ın ifadeleri şu şekilde:

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre eylül enflasyonu yüzde 3.08 çıktı. Önceki 3 ayın aylık enflasyon farkları 6.91’dir. Memurlarımızın enflasyon farkı artışı hesaplanırken temmuz ayından aralık ayı sonuna kadar kümülatif enflasyon farkına dikkat etmemiz gerekiyor. 3 aylık enflasyon 6.91 olsa bile aralığa göre TÜFE’de yüzde 52.40’lık bir artış var.

Aralık itibarı ile yüzde 42’lik fark göz önüne alınırsa şu an 3 ay için yüzde 10’luk enflasyon farkı mevcuttur.

TCMB beklenti anketleri ve çeşitli kuruluşlarının anketlerinde ekimde enflasyonun pik yapacağı, ekimden sonra ve özellikle ocaktan sonra da enflasyonun düşüşe geçeceği yönünde görüş hakim. Her ne kadar 3 aylık enflasyon toplamı yüzde 10 olsa bile... Sene sonu beklenti anketleri son 6 aylık enflasyonun yüzde 30 ile 35 seviyesinde olacağı şeklindedir.

Enflasyon azalmaya gidecek ama sürpriz olarak aralığın sonunda yüzde 40’lı enflasyonları görebiliriz."

Vergi Uzmanından 2023 Asgari Ücret İçin Rakam!

"Bakan Nebati geçtiğimiz akşam asgari ücret için enflasyonun üzerinde bir zam ifadesini kullanmıştı. Benim tahminim asgari ücrete yüzde 40-45 arasında bir zam yapılacağı yönünde. Bu da 8 bin TL'ye denk geliyor."