Milyonlarca Çalışana Müjde! Koşulsuz Şartsız Hesabınıza 1000 TL Yatırılacak

Milyonlarca Çalışana Müjde! Koşulsuz Şartsız Hesabınıza 1000 TL Yatırılacak
Kış aylarının gelmesine kısa bir süre kala hemen herkesin düşündüğü tek şey şüphesiz doğalgaz faturaları olmaktadır. Özellikle elektrik ve doğalgaza gelen zamlardan sonra milyonlarca kişi faturaları nasıl ödeyeceğini...

Kış aylarının gelmesine kısa bir süre kala hemen herkesin düşündüğü tek şey şüphesiz doğalgaz faturaları olmaktadır. Özellikle elektrik ve doğalgaza gelen zamlardan sonra milyonlarca kişi faturaları nasıl ödeyeceğini düşünmektedir. Konuyla ilgili devlet kesenin cebini açtı. Milyonlarca çalışanın faydalanacağı 1000 TL’lik yardım ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Milyonları ilgilendiren 1000 TL doğalgaz yardımıyla ilgili araştırmalar hız kazandı.

Rusya ile Ukrayna arasında olan savaş sebebiyle tüm dünya ekonomik yönden olumsuz olarak etkilendi. Ekonominin harici pek çok ülke enerji konusunda da sorunlar yaşamaya başladığından dolayı enerji krizi yaşandı. Yaşanan krizle beraber de doğalgaz fiyatları bir anda artış gösterdi. Bu durumdan Türkiye’de bir nebze de olsa etkilendi. Milyonlarca vatandaş doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünürken devletten müjde geldi.

Her Çalışana 1000 TL Verilecek

İşverenler tarafından verilecek doğalgaz yardımı 9 Kasım tarihinde yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında çalışanların elektrik, doğalgaz gibi ısınma giderlerinin karşılığı olarak da 1000 TL ödeme yapılacak. Bunun harici tüm çalışanlara verilen yemek ücretinin de nakit olarak verilmesi düşünülüyor.

Çalışanlara verilecek 1000 TL destek ödemesi işverenler tarafından zorunlu olarak mı verileceğine dair araştırmalar da yapılmaya başlandı. Elbette doğalgaz yardımı olarak adlandırılan bu yardım iş verenler tarafından verilmesi zorunlu olmayan bir yardımdır. Yani işveren istediği takdirde çalışanlarına ısınma desteği verecek. İşverenlerin çalışanlarına vereceği bu ödemeler hem vergi hem de SGK yönünden teşvik edilmektedir.