Merkez Bankası'ndan Yeni Dolar Hamlesi! Bankalara Talep Gönderildi

Merkez Bankası'ndan Yeni Dolar Hamlesi! Bankalara Talep Gönderildi
Geçtiğimiz gün dolar, sabah 19 liranın üzerini görmüştü. Dolar kurunda yaşanan hareketlilikten sonra Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra işlemlere 5 gün ara verilen Borsa...

Geçtiğimiz gün dolar, sabah 19 liranın üzerini görmüştü. Dolar kurunda yaşanan hareketlilikten sonra Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra işlemlere 5 gün ara verilen Borsa İstanbul önceki gün yeniden faaliyete geçmişti. Borsa İstanbul'un açıldığı gün dolar kuru da rekor kırmıştı. Önceki sabah saatlerinde dolar kuru 19’un üzerini test etti.

Döviz Forward Kontrat Satışlarında Maliyet Arttırma

Dolar kurunda meydana gelen yükselişten sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz talebini azaltmak amacıyla bankalardan döviz forward kontrat satışlarında maliyetleri artırmalarını istediği belirlendi.

Merkez Bankası, buna göre bankalardan dolar forward kontratlarındaki faizin yüzde 30’dan yüzde 40’a yükseltilmesini istedi. TCMB, bankalardan bireysel müşterilere 19,05 altında dolar satmamasını ve bireysel müşterilere döviz forward kontrat satışı yapılmamasını talep etti.