Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı! Yılın Son Faizi Belli Oldu

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı! Yılın Son Faizi Belli Oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), milyonlarca vatandaş ve piyasa tarafından beklenen faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası, bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 9 seviyesine çekmişti.Piyasaları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), milyonlarca vatandaş ve piyasa tarafından beklenen faiz kararını duyurdu. Merkez Bankası, bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 9 seviyesine çekmişti.

Piyasaları yakından takip eden yatırımcıların gündemindeki Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Döviz kuru yatırımı olan birçok vatandaş, Merkez Bankası’nın faiz toplantısında Aralık ayına ilişkin ne gibi kararlar alacağını merak ediyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022'nin son faiz kararı toplantısı bugün gerçekleştirdi. Toplantıda alınan faiz kararı saat 14.00’te açıklandı.

Merkez Bankası, politika faizini sabit bırakarak yüzde 9'da tuttu.

Ekonomistlerin Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Nasıldı?

AA Finans’ın, bugün yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımı ile sonuçlanmıştı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin sabit tutarak yüzde 9’da bırakması bekleniyor.

Önceki ay yapılan PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 10.50’den yüzde 9'a çekilmişti.

Merkez Bankasının Önceki Ay Faiz Kararı Nasıldı?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 1,5 puan düşürerek yüzde 9'a indirmişti.

TCMB ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında üst üste toplam 5 puan indirime gitti.

Enflasyon ve Dolar Tahmini Nasıldı?

Merkez Bankası piyasa katılımcılar anketi de açıklanmıştı. Sene sonu dolar tahmini 19,54’e çekilmişti. Enflasyon tahmini ise 68,06’ye çıkartılmıştı.