Memur Zammı Ne Kadar Olacak? 2023 Memur Maaşı

Memur Zammı Ne Kadar Olacak? 2023 Memur Maaşı
Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur maaş zamları için oran henüz netlik kazanmazken, temmuz-ekim dönemi enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur maaş zamları için oran henüz netlik kazanmazken, temmuz-ekim dönemi enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, memurlar dört aylık enflasyon farkı ile maaşlarına hesaplıyorlar.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde, kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin de önemi bulunuyor ancak temmuz, ağustos, eylül ve ekim dönemi enflasyon oranları ele alınarak dört aylık enflasyon farkı hesaplanmaya başlandı. Bu kapsamda, memur ve memur emeklileri için dört aylık enflasyon farkı yüzde 11,84 oldu.

Enflasyon Verisi Bekleniyor

Memur ve memur emeklilerin maaşlarında yapılacak zammın belirlenmesinde, kasım ve aralık ayı verileri de belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak’ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından, maaş zammı için daha net bir tablo oluşacak.