Memur Zammı İçin Dört Aylık Enflasyon Farkı Netleşti! 2023 Memur Maaşı

Memur Zammı İçin Dört Aylık Enflasyon Farkı Netleşti! 2023 Memur Maaşı
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, çalışanların ve emeklilerin maaşların yapılacak zam oranı ile ilgili açıklamalar pek çok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu kapsamda yetkili isimler tarafından yapılan açıklamalarda,...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, çalışanların ve emeklilerin maaşların yapılacak zam oranı ile ilgili açıklamalar pek çok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu kapsamda yetkili isimler tarafından yapılan açıklamalarda, zammın enflasyon oranının altında olmayacağı vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtirken, dört aylık enflasyon farkı belli oldu.

Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, memur maaşları için de zam hesapları yapılmaya başlandı. Dört aylık enflasyon verileri dikkate alındığında, memurlar için yüzde 11,84 oranında zam şimdiden kesinlik kazandı. Memur maaşında yapılacak artışa dair, kasım ve aralık ayı enflasyon verileri takip edilecek.

3 Ocak'ta Enflasyon Açıklanacak

Aralık ayı enflasyonu, 3 Ocak 2023'te duyurulacak. Söz konusu açıklamanın ardından, memur maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak ve çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yapılacak artış için enflasyon verileri dikkate alınacak.