Memur Zammı İçin Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu! 2023 Ocak Memur Maaşı Zammı

Memur Zammı İçin Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu! 2023 Ocak Memur Maaşı Zammı
2023 yılına sayılı günler kala, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Zam oranına dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmese de temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri baz alınarak...

2023 yılına sayılı günler kala, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Zam oranına dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmese de temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaşı

Memur maaşlarının netlik kazanması için aralık ayı enflasyon verisi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, memur maaşlarındaki artışın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.