Memur Zammı 2023! Temmuz Ayında Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memur Zammı 2023! Temmuz Ayında Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?
En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşı zammının açıklanmasının...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşı zammının açıklanmasının ardından, memurlar da temmuz zammına dair araştırıma yapmaya başladılar. Bu çerçevede, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor.

Temmuz 2023 Memur Zammı

Memur maaşları belirlenirken enflasyon verileri baz alınıyor. Bu kapsamda, ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri önceki süreçte açıklandı. TÜİK'in nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarını açıklamasının ardından temmuz zammı da netlik kazanacak.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamasına göre, ocak ayında enflasyon 6,65, şubat ayında 3,15, mart ayında 2,29 olarak ölçüldü. Söz konusu veriler ile birlikte, üç aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamaya göre, üç aylık enflasyon farkı yüzde 4,52 olarak belirlendi ancak nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranları henüz açıklanmadı. TÜİK'in enflasyon verilerini duyurmasının ardından memur zammı belli olacak. Bu çerçevede, enflasyon oranları milyonlarca memur tarafından yakından takip edilecek.