Memur ve Emekliye Bir Zam Daha! Ek Zam Memur ve Emekli İçin Geliyor, Tarih Verildi

Memur ve Emekliye Bir Zam Daha! Ek Zam Memur ve Emekli İçin Geliyor, Tarih Verildi
2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin belli olmasının ardından gözler memur ve emekli için yapılacak zamma çevrilmişti. 2023 asgari ücrete yüzde 54 oranında zam yapılmasının ardından, memur ve emeklilerin maaşlarına...

2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin belli olmasının ardından gözler memur ve emekli için yapılacak zamma çevrilmişti. 2023 asgari ücrete yüzde 54 oranında zam yapılmasının ardından, memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını duyurmuştu. Zam oranına gelen tepkiler sonrası zam oranı değişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında memur ve emeklilere verilen zammın artırıldığını ifade etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşını da 5.500 TL olarak açıkladı.

Memurlar İş Bırakacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) memur ve emekli maaşlarına yapılacak yeni zam oranının yüzde 25 yerine yüzde 30 olarak uygulanacağını açıkladı. Memurlar tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek zam müjdesi de yeterli bulunmadı. Yedi memur sendikası tarafından memur ve emekli maaşlarına yapılan zamma karşı 12 Ocak 2023 tarihinde iş bırakacaklarını duyuruldu.

İş bırakacak konfederasyonlar arasında; Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu, Anadolu Konfederasyonu, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bulunuyor.

Yüzde 15'lik Ek Zam

Durum böyle olunca memur ve emekli maaşlarına ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Memur ve emeklilere büyük bir heyecan yaşatan haber, Ankara kulislerinden geldi. Kulislerde AK Parti'nin yapılan yüzde 30'luk zammın ardından yeni bir zam için çalışma başlattığı konuşulmaya başladı. Bu kapsamda; yüzde 15'lik bir artışın daha masada olduğu ve ek zam için tarihin bile belli olduğu öne sürüldü.

Show Haber'in AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre kamuoyu tarafından yetersiz bulunan emekli ve memur zamları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere çalışma başlatıldı.

En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 25 olarak açıkladığı gelen tepkilerin ardındansa yüzde 30'a çıkarttığı zam oranıyla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olmuştu. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL'ye çıkmıştı.

Memur ve Emekliye Ek Zam Ne Zaman?

Seçim hazırlığında olan AK Parti kamuoyundan gelen tepkilerin ardından yüzde 15 ek zam için yeni bir çalışma başlattı. Memur ve emeklinin maaş artışını yüzde 45'e çıkaracak bu çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mart ayının ortasında açıklanması bekleniyor.