Memur ve Emekli Zammı İçin Oranlar Netleşti! İşte Dört Aylık Zam Oranı

Memur ve Emekli Zammı İçin Oranlar Netleşti! İşte Dört Aylık Zam Oranı
Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Kasım itibariyle enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilerle birlikte, 4 aylık enflasyon oranları belli oldu. Enflasyon aylık bazda yüzde 3,54 oranında artış gösterirken,...

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Kasım itibariyle enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilerle birlikte, 4 aylık enflasyon oranları belli oldu. Enflasyon aylık bazda yüzde 3,54 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 oldu. Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, milyonlarca çalışan ve emekli maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar yapmaya başladılar. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları enflasyon verileri sonrası, dört aylık enflasyon farkı netlik kazandı.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretlilerin, memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerinin kritik önemi bulunuyor. Bu nedenle, TÜİK'in son açıklaması, maaş zamlarına ilişkin yeni hesaplamalar yapılmasını sağladı. Dört aylık enflasyon verilerine göre, memur maaşları için yüzde 11.84 oranında zam netleşti. Bu durumda, yıl başında en düşük memur maaşı 11 bin TL seviyesine kadar yükselmiş olacak.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Dört aylık enflasyon verileri neticesinde, emeklilerin maaş zamları da belirginleşti. Açıklanan veriler doğrultunda, emeklilere yüzde 10,84 oranında zam şimdiden kesinleşti.

Yıl Sonu Verileri Önemli

Memur, emekli ve asgari ücretli milyonlarca kişi için yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri büyük önem taşıyor. Kasım ve aralık ayında açıklanacak verilerin ardından, maaşlara yapılacak zam oranları da netlik kazanacak. TÜİK, 3 Ocak 2022'de, aralık ayı enflasyonu açıklayacak ve böylece maaş zamları için net tablo oluşmuş olacak.