Memur Maaşları İçin Hesaplamalar Hız Kazandı! Memur Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Memur Maaşları İçin Hesaplamalar Hız Kazandı! Memur Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu
Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa ilişkin resmi açıklama yapılmasa da enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar...

Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa ilişkin resmi açıklama yapılmasa da enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile 5 aylık aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri memurlar tarafından yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamaya göre, memur maaşları yapılacak zam 5 aylık enflasyon farkı dahil yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaşı!

Memur maaşlarına yapılacak artış aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamlarına ilişkin yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, memur maaşına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.