Memur Maaşı Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! İşte Enflasyon Farkı

Memur Maaşı Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! İşte Enflasyon Farkı
Milyonlarca memur, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, enflasyon verileri de açıklanmaya devam ediyor. Memur maaşlarına yapılacak zam içi enflasyon oranlarının büyük önemi bulunduğunda dolayı, dört...

Milyonlarca memur, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, enflasyon verileri de açıklanmaya devam ediyor. Memur maaşlarına yapılacak zam içi enflasyon oranlarının büyük önemi bulunduğunda dolayı, dört aylık enflasyon farkı ele alınarak hesaplamalar yapılıyor.

Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memurların maaşlarına yapılacak zam konusunda, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon rakamları sonrasında dört aylık fark hesapladı. Bu kapsamda, dört aylık enflasyon verileri neticesinde, yüzde 11,84 oranında enflasyon farkı ortaya çıkıyor.

Memur Zammı Ne Kadar?

Dört aylık enflasyon farkı yüzde 11,84 olarak hesaplanırken, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon oranlarının ardından, maaş zamları için daha net bir tablo oluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulamıştı. Bu nedenle, gerçekleşecek zammın enflasyonun üstünde olması bekleniyor.