Maaşlarda Yüzde 53 Artış Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İle Sosyal Yardımlar Yüzde 100 Arttı

Maaşlarda Yüzde 53 Artış Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İle Sosyal Yardımlar Yüzde 100 Arttı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimi aylarda netlik kazandı. En düşük emekli maaşında 2.000 TL daha artış sağlanırken, sendikalar ile kurumalar arasında da görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede, çalışanların...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimi aylarda netlik kazandı. En düşük emekli maaşında 2.000 TL daha artış sağlanırken, sendikalar ile kurumalar arasında da görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede, çalışanların maaş zammının belirlenmesi için gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda mutabakata varılması halinde, toplu iş sözleşmesi imzalanıyor ve kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 53 Zam Müjdesi

Özçelik-İş ve KARDEMİR arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk altı aylık dilimde toplamda kıdem zammı farkı hariç yüzde 53 oranında artış yapıldı. İkinci altıncı aylık dilim için enflasyon, üçüncü altıncı aylık dilimde enflasyon+2, son altıncı aylık dilimde ise enflasyon+1 oranında bir ücret artışı sağlanacak. Ramazan bayramında 3 bin TL, Kurban bayramında ise 6 bin TL verilecek. Sosyal yardımlarda ise yüzde 100’ün üzerinde artış olacak.

Maaş Zammı Duyuruları Yayınlanıyor

Çalışanların maaş zamları için sendikalar ile kurumlar arasında görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı için yeni duyurular gelebilir.