Maaşlarda Yüzde 34 Zamma Ek Yüzde 26 İlave Artış! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Maaşlarda Yüzde 34 Zamma Ek Yüzde 26 İlave Artış! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça temmuz ayının son günlerinde de maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

Ağustos ayına gün sayarken, maaş zamlarına dair yeni gelişmeler yaşanmaya ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi verildiği için asgari ücrete yüzde 34, emekli maaşlarına refah payı dahil yüzde 25, memur maaşlarında enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlanması neticesinde, toplu iş sözleşmesi sonrası yayınlanan duyurular da merak konusu oldu. Temmuz ayının son günlerinde, çeşitli kurumlar ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı ile ilgili açıklamalar geliyor.

Maaşlara Yüzde 60 Zam

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası ve Türkiye Denizciler Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte, işçilerin ücretlerine yüzde 34 asgari ücret farkı, yüzde 26’da ilaveten olmak üzere yüzde 60 zam yapılmasına karar verildi. Maaşlara zam yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu “Belediyemiz ile Belediye İş Sendikası ve Türkiye Denizciler Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolünü imzaladık. 574 personelimizi kapsayan ek protokolde siz değerli mesai arkadaşlarımızın maaşlarında yüzde 60 civarında iyileştirme gerçekleştirdik. Rabbim hepinizin gönlüne göre versin. Evinizden huzuru, cebinizden parayı eksik etmesin. Kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Temmuz 2023 Maaş Zamları Son Durum

Bartın Belediyesi personellerinin maaşlarında yüzde 60 zam sağlayan toplu iş sözleşmesinin ardından açıklama yapan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş “Bugün Bartın Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolünü imzalamanın mutluluğu yaşıyoruz. Ek protokol için ilk görüşmeye başladığımız andan itibaren değerli belediye başkanımız çok duyarlı davrandı. Yaşanan ekonomik tahribata bir nebzede olsa destek olmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştı. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yine değerli meclis üyemiz Sayın Tuncay Maden beyefendi de ek protokolün imzalanmasında büyük emek sarf etti. Kendilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 574 personeli kapsayan ek protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Maaş zamlarına dair söz konusu gelişmeler yakından takip edilirken, önümüzdeki süreçte belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular yayınlanabilir.