Maaşlara Zam Yapıldı! Yüzde 54 Zam Müjdesi Çalışanların Yüzü Güldürdü

Maaşlara Zam Yapıldı! Yüzde 54 Zam Müjdesi Çalışanların Yüzü Güldürdü
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının belli olması, en düşük emekli maaşında 2.000 TL artış sağlanması, kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılmasının yanı sıra, belediye personellerinin maaş zammı da pek çok...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının belli olması, en düşük emekli maaşında 2.000 TL artış sağlanması, kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılmasının yanı sıra, belediye personellerinin maaş zammı da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammı pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça açıklama yapılıyor.

Yüzde 54 Zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş İzmir 1,2, 3 ve 9 No’lu Şubeleri arasındaki toplu iş sözleşmesine göre, İZELMAN’da örgütlü bulunan işçilerin taban ücretine yüzde 54, İZENERJİ personelinin taban ücretine ise yüzde 68 artışa gidildi. Maaşlardaki artışa ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bu memlekette alın teri döken, çalışan ama hakkını alamayan, arkasında DİSK -Genel İş olmayan yüz binler var. Onların yüzü gülmedikçe, bizim yüzümüz gülemez. Onlar alın terinin, emeğinin karşılığını almadıkça biz bayram yapamayız. Sizler, sizin gibi çalışıp da hakkını alamayanları kolunuza takmadıkça bu memlekette demokrasi, özgürlük, barış olamaz. Sizin göreviniz, örgütünüzü büyütmek, işçi sınıfının örgütlenmesine daha çok insanı katmak.” dedi.

Maaş Zammı 2023

Toplu iş sözleşmesi için sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, önümüzdeki günlerde yeni açıklamalar gelebilir.