Temmuz Ayında Maaş Zammına İmzalar Atıldı! Yüzleri Güldüren Zam Müjdesi Geldi

Temmuz Ayında Maaş Zammına İmzalar Atıldı! Yüzleri Güldüren Zam Müjdesi Geldi
Temmuz ayında da maaş zammı için anlaşmaya varılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Sendikalar ile toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça yeni duyurular yayınlandığı için söz konusu toplu iş sözleşmeleri ile ilgili gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşına yüzde 34 oranında zam yapılması ve asgari ücretin 11.402 TL seviyesine yükselmesinin ardından, temmuz ayında emekli ve memur maaşları da belli oldu. Bütün memurların maaşlarına yüzde 17.55’lik enflasyon farkının yanı sıra 8 bin 77 TL seyyanen zam eklendi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise yüzde 25 zam yapılmasının ardından, toplu iş sözleşmeleri de merak konusu oldu.

Maaşlara Yüzde 40 Zam

DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Şubesi ile Gaziemir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlarda ortalama yüzde 40 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesine dair açıklamada bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Türkiye ekonomik anlamda yönetilmiyor adeta savruluyor. Krizin faturası emekçiye kesiliyor. Her geçen gün yapılan zamlar ile ülke olarak fakirleşiyoruz. Çarşı pazardan akaryakıta, et, süt, ekmekten yani temel gıdadan vergilere kadar her alanda yükselen fiyatlar karşısında Türk halkı ne yapacağını şaşırmış durumda. Bu gidişat karşısında bile 4,5 yılda aldığımız güçlü ekonomik tedbirler ile ayakta duran bir belediye yaratmayı başardık. Belediye emekçilerimizi de bu ağır zamlar karşısında güçlendirmek için çalışmalar yürüttük. Onların yanında olmayı kendimize bir görev edindik. Geçen yıl işçi sendikası ile toplu sözleşmeye imza atarken, ‘İşçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğim’ demiştim. Sözümüzde durarak işçilerimizin maaşlarında iyileştirme konusunda İzmir’de ilk defa belediyemizde örgütlü sendika olan DİSK Genel İş Sendikası ile ek protokol imzalayarak işçilerimizin maaşlarına ortalama yüzde 40 oranında zam yapma kararı aldık. 1Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak zamlı maaşlar, 10 Ağustos’ta çalışanlarımızın hesabına yatacak. Tüm emekçi kardeşlerime hayırlı olsun” dedi.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Toplu İş Sözleşmeleri Temmuz 2023

Gaziemir Belediyesi personellerinin maaş zammı için toplu iş sözleşmesi imzalanırken, farklı illerde bulunan belediyeler ile sendikalar arasında da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Önümüzdeki süreçte maaş zammı için anlaşmaya varılması halinde yeni toplu iş sözleşmesi duyuruları yayınlanabilir.