Maaşlara Yüzde 75 Zam Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Maaşlara Yüzde 75 Zam Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar....

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları önceki aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, belediyelerle sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 75 Zam

Urla Belediyesi ve DİSK 4 No’lu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesine göre, 1 Mart itibariyle maaşlara yüzde 75 oranında zam yapıldı. Ayrıca, 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle de seyyanen 1000 TL artış gerçekleşecek. Toplu iş sözleşmesine göre, belediye iştiraki olan URİT’te çalışan 330 işçiye de 500 TL net yakacak parası sağlanacak.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Ülke genelindeki çeşitli belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler sürüyor. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçte toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda yeni açıklamalar gelebilir, Belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili güncel gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin ve sendikaların resmi internet sitelerini takip edebilirler.