Maaşlara dev zam geliyor! Hazine ve Maliye Bakanlığı Harekete Geçti

Maaşlara dev zam geliyor! Hazine ve Maliye Bakanlığı Harekete Geçti
Memur- Sen genel başkanı Ali Yalçın twitter hesabından önemli açıklamalar yaptı. Yalçın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na vergi dilimine giren memurların yaşadığı kaybı dile getiren bir mektup yazı. Mektuba cevap geldiğini...

Memur- Sen genel başkanı Ali Yalçın twitter hesabından önemli açıklamalar yaptı. Yalçın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na vergi dilimine giren memurların yaşadığı kaybı dile getiren bir mektup yazı. Mektuba cevap geldiğini belirtildi. İşte detaylar…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Memur- Sen genel başkanı Ali Yalçın, vergi dilimine giren memurların yaşadığı mağduriyeti ifade etti. Bu kapsamda Ali Yalçın, vergi diliminde olan memurların %20 oranında gelir kaybı yaşadığını ifade ederek kaybın telafisini gidermek adına Hazine ve Maliye Bakanlığı’na mektup yazdı. Yalçın mektuba cevap verildiğini de duyurdu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan Memurlara Müjde!

2022 yılının sonuna gelmişken en çok merak edilen konular arasında son altı ayın enflasyon oranları göz önünde bulundurularak memur, emekli maaşları ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı yer aldı. Bu kapsamda TÜİK’ in açıkladığı enflasyon oranları ve önümüzdeki ayın açıklayacağı veriler de oldukça önem arz ediyor.

Normal şartlarda senede bir defa memur, emekli ve asgari ücret zammı bu yıl yılın ortasında Temmuz’da da zam yapıldı. Çünkü küresel piyasalarda etkili olan yüksek enflasyon oranları Türkiye’ de de görülüyordu. Hatta yüksek enflasyon ile mücadele hala devam ediyor. Bu kapsamda yıl sonunun yaklaşmasından kaynaklı da yapılacak zam oranları merak edilip araştırılmaya devam ediliyor.

Küresel piyasalarda yaşanan yüksek enflasyon ile mücadele ABD, İngiltere, Almanya ve diğer gelişmiş ülkelerde de devam ediyor. Bu kapsamda ABD FED faiz kararında artış yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise politika faizinde indirim yaparak tek haneye düştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Harekete Geçti! Mevcut Gelir Vergisine Düzenleme!

Memur- Sen genel başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabı twitter’ dan vergi diliminde bulunan memurların %20 gelir kaybı yaşadığını ifade ederek bunun telafisi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ na mektup yazdıklarını söyledi. Mektupta sabit gelirlilerin Gelir Vergisi Dilimleri kaynaklı %20 ve %27’ lik dilime girerek gelir kaybı yaşadıklarını ifade ederek vergi dilimi kaynaklarının kayıplarının giderilmesi açsından mektup yazıldığını ve mektuba cevap verildiği belirtildi. Bakanlığın mektuba verdiği cevap internet sayfasından vatandaşlar ile paylaşıldı.

Başkan Ali Yalçın’ ın twitter’ dan yaptığı açıklamaya göre, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’na göndermiş olduğumuz yazıyla; başta sözleşmeli personel olmak üzere kamu görevlilerimizin gelir vergisi dilimleri kaynaklı yaşamış olduğu gelir kayıplarının telafisi için Toplu Sözleşme teklifimizin hayata geçirilmesini talep etmiştik. Hazine ve Maliye Bakanlığı cevabı yazısında; mevcut gelir vergisi dilimlerinin yeniden değerleme oranı (%122,93) artırılacağını ve asgari ücrette yapılacak artışa göre de asgari ücret istisnası nedeniyle muafiyet tutarlarının da artacağı belirtilmiştir. Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin yıl ortasında %20’ lik dilime, yıl sonuna doğru ise %27’ lik dilime girerek gelir kaybı yaşamaması için ısrarımız sürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Memur- Sen genel başkanı Ali Yalçın’ ın sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ile şunu ifade edebiliriz ki vergi dilimlerinin kayıp üretmemesi için ısrarın süreceği aşikardır. Öte taraftan vatandaşların kafasını kurcalayan bir diğer konu da memur, emekli maaşlarına gelecek zam oranları ve asgari ücrete yapılacak zam oranları olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle Ocak 2023 yılında alınacak maaşların araştırmasını şimdiden milyonlarca insan yapıyor. Son altı ayım enflasyon oranlarına göre hesaplanacak maaş oranları belirlenmiş olacak.