Maaşlar 15 Bin 561 TL Seviyesine Çıktı! Yüzde 75 Zam Kararı Çıktı

Maaşlar 15 Bin 561 TL Seviyesine Çıktı! Yüzde 75 Zam Kararı Çıktı
Maaş zamlarına ilişkin ağustosun ortalarına doğru da toplu iş sözleşmesi imzalandıkça açıklamalar geliyor.

Maaş zamlarının ne kadar olacağı ve toplu iş sözleşmelerinden hangi kararların çıkacağı ağustosun en çok merak edilen konuları arasında bulunuyor. Haziran ve temmuz aylarında milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaşlarına zam yapılırken, farklı kurumlarda, iş yerlerinde ve belediyelerde çalışan personeller de ağustos ayında toplu iş sözleşmelerinin ardında gelecek haberleri yakından takip ediyorlar.

Maaşlara Yüzde 75 Zam Yapıldı

Mezitli Belediyesi personellerinin bir önceki maaşlarına oranla yaklaşık yüzde 75 zam uygulandı. Yapılan artışla beraber, belediyede yeni işe girmiş bir kişinin maaşı 15 bin 561 TL seviyesine çıktı. Söz konusu maaş zammı ve toplu iş sözleşmesi ile ilgili Mezitli Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ‘’Belediyemiz bünyesinde çalışanlar, imzalanan toplu sözleşme ile asgari ücrete göre yüzde 34, bir önceki maaşlarına oranla yaklaşık yüzde 75 zam aldı. Bu zamma göre işe yeni giren bir işçinin maaşı ikramiye ve diğer sosyal haklar hariç 15 bin 561 lira oldu. Başkanımız Neşet Tarhan, DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile işçilerin alkışları arasında imzaladıkları sözleşme sonrası zamlı maaşları da aynı günün akşamı hesaplara yattı’’ denildi.

2023 Maaş Zammı Toplu İş Sözleşmesi

Mezitli belediyesi personellerinin maaşlarında yüzde 75 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesinin yanı sıra, Türkiye genelindeli farklı belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Asgari ücret yüzde, emekli maaşları refah payı dahil yüzde 25, memur maaşları enflasyon farkına ev seyyanen 8 bin 77 TL artarken, belediyelerdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri de merak ediliyor. Bu kapsamda, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında maaş zammı için anlaşmaya varılması, toplu iş sözleşmesi imzalanması halinde ilerleyen süreçte yeni açıklamalar gelebilir.