Maaş Zamları İçin Görüşmeler Başladı! Yüz Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Maaş Zamları İçin Görüşmeler Başladı! Yüz Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz yılın son günlerinde ve yeni yılın ilk günlerde kesinlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının belli olmasının ardından, kamu işçilerinin maaşlarına...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz yılın son günlerinde ve yeni yılın ilk günlerde kesinlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının belli olmasının ardından, kamu işçilerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, 700 bin kamu işçisi ile ilgili toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

Kamu İşçisi Maaş Zammı

700 bin kamu işçisinin maaşlarının belirlenmesi için toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Söz konusu görüşmeler ile ilgili Türk-İş'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ''TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY: "700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu sözleşme görüşmelerine bugün resmi anlamda başladık" ifadeleri yer aldı. Görüşmeler sonucunda, zam oranının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Memur zammının yanı sıra, emekli maaşlarındaki artış da netlik kazandı. Memur maaşların da olduğu gibi emekli maaşlarına da yüzde 30 zam yapıldı.