Liseler İçin Yeni Sistem Başlıyor! İşte Detaylar

Liseler İçin Yeni Sistem Başlıyor! İşte Detaylar
Milli Eğitim Bakanlığı, lisede okuyan öğrenciler ilgilendiren bir kılavuz yayınladı. 81 ile gönderilen kılavuz kapsamında "Bilim Uygulamaları Programı"nın başlatılacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kılavuzu...

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede okuyan öğrenciler ilgilendiren bir kılavuz yayınladı. 81 ile gönderilen kılavuz kapsamında "Bilim Uygulamaları Programı"nın başlatılacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kılavuzu illere göndermesinin ardından, Bilim Uygulamaları Programı'nın detayları öğrenciler ve velilere tarafından merak konusu oldu.

Bilim Uygulamaları Programı Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin konferans, seminer ve panel gibi toplantılara gidebilmesini ve düzenleyebilmesini sağlamak için "Bilim Uygulamaları Programı"nı yayınladı. Söz konusu program kapsamında, öğrencilere pek çok alanda çalışma yapma ve kendilerini geliştirme imkanı tanınacak.

Pilot Uygulama Başlıyor

Bilim Uygulamaları Programı için 81 ile yazı gönderilirken, programında hangi illerde pilot olarak uygulanacağı da belli oldu. Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak olan yeni düzenleme, ilk olarak Adıyaman, Ankara, Aydın, Bursa, Iğdır, Isparta ve Samsun'da pilot olarak uygulanacak. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren ise tüm illerde geçerli olacak.