KYK Burs ve Kredi Alanlara Müjde! Resmi Açıklama Yapıldı

KYK Burs ve Kredi Alanlara Müjde! Resmi Açıklama Yapıldı
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlarda yapılacak artışın yanı sıra kredi ve burs ödemelerinde de ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Öğrencilerin heyecanla beklediği KYK burs/kredi artışı...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlarda yapılacak artışın yanı sıra kredi ve burs ödemelerinde de ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Öğrencilerin heyecanla beklediği KYK burs/kredi artışı ile ilgili açıklama, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından geldi. Bakan Kasapoğlu, Meclis'te konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

KYK Bursuna Kredisine Ne Kadar Zam Yapılacak?

Üniversitelerde  yeni akademik dönemin başlamasının ardından, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemelerinde ne kadar artış yapılacağı da araştırma konusu oldu. TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 bütçesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Kasapoğlu, KYK burs ve kredi ödemesinde yapılacak artışa da değindi. Kasapoğlu, KYK burs ve kredi ödemelerinde bu yıl yeni bir devrim yapacağız diyerek gençleri sevindirecek müjdeyi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Açıklayacak

KYK kredi ve burs ödemelerinde yapılacak artışın ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun açıklamasına göre, KYK burs ve kredi ödemelerindeki zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacak.