KYK Burs Ne Zaman Yatacağı Merak Ediliyor! TC Kimlik Numarasına Göre Ödeme Günü

KYK Burs Ne Zaman Yatacağı Merak Ediliyor! TC Kimlik Numarasına Göre Ödeme Günü
Üniversitelerde yeni akademik dönem geçtiğimiz günlerde başladı. Yeni eğitim dönemi ile birlikte, üniversite öğrencileri ve aileleri KYK burs başvurularını da büyük bir merakla beklemeye başladılar. Bu kapsamda, Gençlik ve...

Üniversitelerde yeni akademik dönem geçtiğimiz günlerde başladı. Yeni eğitim dönemi ile birlikte, üniversite öğrencileri ve aileleri KYK burs başvurularını da büyük bir merakla beklemeye başladılar. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, KYK burs başvurularının başladığını duyurdu. Bakan'ın açıklamasının ardından çok sayıda öğrenci başvuruda bulunurken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. KYK burs ve kredi ödemeleri, TC kimlik numarasının son rakamına göre ödeniyor.

KYK Burs Kredi Ne Zaman Ödenecek?

KYK burs ve kredi başvurularının tamamlanması ile birlikte, ödemelerin yapılacağı tarih de araştırılmaya başlandı. Ödemeler, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor.

TC'sinin Son Rakamı 0 olan Kişiler: Her Ayın 6. günü

TC'sinin Son Rakamı 2 olan Kişiler: Her Ayın 7. günü

TC'sinin Son Rakamı 4 olan Kişiler: Her Ayın 8. günü

TC'sinin Son Rakamı 6 olan Kişiler: Her Ayın 9. günü

TC'sinin Son Rakamı 8 olan Kişiler: Her Ayın 10. günü

KYK Burs Ücreti

KYK burs ve kredi ödemeleri kapsamında, aylık 850 TL ödeme yapılıyor. Önümüzdeki haftalarda yapılacak değerlendirme sonrasında, bu tutarda artış yapılması bekleniyor.